disneyland -dårå

Okej nu slutade pixlr fungera.. konstigt nog så det blir inga feta redigeringar men jag kör hårt ändå:Bilder tagna live i första attraktionen vi provade på, det blev vildavästern bergodalbanan Big Thunder Mountain i Frontierland. Vi stod och väntade utanför grindarna till Frontierland och när klockan slog 10 så sprang vi förbi den största folkmassan och stormade mot bergodalbanan för att slippa en enorm kö. Kan tänka mig att det såg ut ungefär som när rean i NewYork börjar och shoppoholicsen står utanför köpcenterna och väntar.. förutom att det endast var vi och ca 5 andra pers (i 10 års åldern) som tog det på så blodigt alvar. Men det gav iafl resultat då vi endast behövde köa någon enstaka minut!


Här står vi taggade inför dagens andra attraktion Phantom Manor - ett spökhus utan dess like (fast det tål väl att diskuteras). I bakgrunden ser ni föregående bergodalbana.


Några stackare stod stilla oc hade fastnat i Big Thunder Mountain.. tur att vi var snabba på det annars hade det kunnat vara vi :O

Jag och Malin tyckte synd om de stackarna :( men Spökhuset var iafl ballt i början då man gick in i en grupp i ett litet rum där en röst instruerade oss om vad som komma skulle samt att vi tyvärr inte fick ta foton där inne så tyvärr kan jag inte visa det med bilder. Sen rätt som det var började hela rummet hissas ner, det var alltså en massiv hiss.. vi kom ner till en liten bana så åkte vi runt 2 och två i ett spökhusliknande sak. Måste dock säga att spökhuset var rätt lamt då man gått Gasten på Liseberg, men det kan väl roa lite yngre individet kan jag tänka mig.
l
Men vi körde iafl vidare och anlände mycket snart till Adventureland! Där vi möttes av Saudiarabien eller var nu  Aladins lilla by ligger och man fick gå en liten rundtur i huset som hade Aladin (stavning?) tema och små scenarion uppbyggda inne i huset. Det var mysigt och väldigt tidvärt eftersom det var noll kö! Trevligt med andra ord.

här var en liten trevlig ö med Pirates of the Carribean/Peter Pan tema - vi tog dock ingen närmare titt på denna spännande plats.


Däremot var vi uppe i "La Cabane des Robinson" - en väldigt stort och mysig träkoja ! jag och Alice diskuterade att träet var ändå bra gjort för det såg relativt äkta ut.. dock kände man ju att det var hårt som betong eller liknande material plus att det var helt ologiskt att de skulle kunna bygga något så stort och tungt i ett riktigt träd och att det skulle leva upp till säkerhetskraven. När vi nästan var klara med turen uppe i trädet så frågade Malin " Alltså är det ett riktigt träd"... ja vad ska vi säga.. vi älskar henne ändå <3

Träkojjan får 4/5 toasters då utsikten var najs och det var inte säkerskilt proppat med folk

Nästa stopp blev "Pirates of the Caribbean" - en åktur i båt som jag inte minns jättemycket av men minns att de gjort vissa saker jättebra, t.ex. den scenen när Jack och han onda har hittat allt det där guldet och ska offra Will för att de ska bli vanliga människor igen OSV.. iafl den var väldigt coolt uppbyggd, även ett skelett i slutet som drack ur en flaska också rann drickan rätt igenom hans kropp - precis som i filmen, så det var bra gjort!


Snabbt kilade vi vidare till FANTASYLAND där det finns mest grejjer till för de allra yngsta. Vi började med en åktur i "Peter Pan's Flight" - vilket var en av mina favoriter! För det första så var vagnarna fästa i taket och körde inte på ett spår om de flesta andra - vilket verkligen ökade den flygande magiska känslan. Det var jättefint uppbyggt med olika scener från Peter Pan och det kändes faktiskt som man fick en snabbtur in till landet-ingenstans! Vi fick dock köa i spöregn men det var inga sura miner för det (nästan iafl)

Jag och Kajsa hade nämligen regnjacka respektive stabil jacka med luvor med oss - föredetta Scouter som vi båda två är!

MMedan Malin och Alice prioriterade sina outfits mer och gick omkring med skinnjackor och fick med andra ord ta ttill med vad de hade. Bilder tagna av vår alldeles egen proffs foto-bloggare Alice (http://aliceo.blogg.se/)


Efter Peter Pan fick vi kvickt springa vidare för att få den stora chansen att träffa Nalle Puh himself! Det var vi och mammor med deras barnvagnar och bebisar som köade för att få träffa honom.. vi kände oss lite felplacerade men den finniga mobbade killen bakom masken (för det är väl sådanna som finns där bakom kostymen? - varför skulle man annars ta just det jobbet tänker jag...) måste iafl varit belåten. När vi stod i kön så stod det en stereotyp brittisk familj framför oss (feta bleka blonda/gingers) och barnet i familjen tappade sin enorma klubba i marken så den krossades: aaw utbrast alla vi fyra tjejer men ÅÅÅÅH :O utbrast vi sekunden efter då mamman eller mostern eller liknande slog till honom jättehårt på handen/armen så att han började gråta ännu mer än vad han redan gjort... förvånade som vi svenskar som aldrig någonsin använder våld mot våra barn var så utbrast Alice: men jävla idiot mamma som slår sitt barn.. samtliga britter glodde väldigt hotfullt samtidigt som denne mostern sa på engelska och kollade på Alice " lilla bitch ska jag slå in hennes ansikte.." eller liknande.. ja vad ska man säga, moget betende av en vuxen kvinna att reagera så.. aja iafl efter att alice sprungit iväg och gömt sig (för regnet) och kommit tillbaka var vi tvungna att stå och köa bakom dessa fula skapelser i en halvtimme och ta emot ett antal "om-blickar-kunde-döda" MEN det var det värt för ni ser väl hur mysig och fin åvanstående bild blev :')Sedan var det iafl vidare mot DISCOVERYLAND - då vi inledde med en åktur i "Star Tours" vilket var en flygstimulator. Den var sjukt rolig och bra gjord och kön gick igenom en Starwars miljö, men kön var JÄVLIGT lång och seg.. så det var rätt drygt men turen var rolig så det gick väl plus minus noll kan man säga.


Såja, en bildbomb från inne på en av mina favoriter "Buzz Lightyear Laser Blast" en väldigt bra gjord bana där man åkte runt i vagnar med coola picadoller och skjöt med laster på tavlor, framför oss hade vi poängtavlor så man kunde se hur mycket man träffat.. tyvrr kom jag bara tvåa efter Kajsa som vann men jag skyller det på att jag höll på och fotade när jag egneltigen borde haft fullt fokus på uppgiften! Iafl mkt roligt, ganska lång kö men jag rekommenderar det starkt - värt väntan!

Efter Buzzzz så åkte vi den fartfylldaste karusellen på hela Disneyland som hette Space Mountain: Mission 2 den
var verkligen rolig, det var nästan kolsvart under hela åktturen och det gjorde häftiga svängar, en loop osv, med andra ord en klassisk lite läskigare roligare bergodalbana - dock är det ju inte dessa banor man är ute efter för då åker man ju till ett riktigt nöjesfält - så det var rätt lagom att det bara fanns en sånhär bergodal bana som vi åkte en gång och sedan två gånger till innan vi skulle hem - då man bara behövde köa i 10 minuter !

Sen sprang vi tillbaka till FRONTIERLAND för att prova på Indiana Jones and the Temple of Peril - har inte jättemycket minne av denna banan heller , då jag var mest stressad för att vi skulle missa den välkända paraden som äger rum l 17 på veckodagar... men eller JO nu kom jag på, den var det näst fartfylldaste banan, det kunde man se bla på att vagnarna hade "bälten" man fäller ner över axlarna så som t.ex. frittfall och inte byglar man bara trycker ner över låren. Med andra ord, den var lite mer fartfylld men samtidigt kunde man se omgivningen osv.. förstår dock inte vad t.ex. StarWars och Indiana Jones har med Disney att göra men tydligen har de fått låna de två koncepten...  MEN SEEEN kutade vi (jag.. de andra var 10 meter bakom) mot huvudgatan för att bevittna paraden som jag läst så mkt om. Vi missade ca. halva paraden med vi fick sen en 4 -5 vagnar och visst var de maffiga. Alltså något jag rekommenderar att ni INTE missar om ni ska dit.


Lejonkungen-vagnen -min favorit!Musse var kingen av paradan as usual, antar att killen som får ha på sig den kostymen är sonen till ägarn eller liknande!

Efter paraden kände vi att vi behövde chilla ner lite och begav oss till FANTASYLAND för att checka av alla klassiska mysiga attraktioner.


Följande bilder är tagna inne på "it's a small world" och är helt oredigerade osv, det var GRYMT mysigt nästna igen kö vid runt 18-tiden och färgerna var helt magiska, jättegulligt med alla miniatyrer av olika världsdelar och folkslag, verkligen alla fick vara med och det kändes sjukt fint och vackert med alla-är-värda-lika-mycket temat ! ååh vill tillbaka till den lilla båten.


Följande bilder är tagna i mysiga båtturen nummer två "Le Pays des Contes de Fées" .. också grymt mysigt med massa olika små Disney-saker uppbyggda i mini format längst stränderna vid floden man åkte runt i mys mys mys med andra ord ! 
ALICE I UNDERLANDET - bokstavligen talat ho ho ho så kul jag är...

Vi tog en runda i "Alice's Curious Labyrinth" det tog en jävla tid att hitta upp till slottet men när vi väl kom dit var det mkt värt det, dessutom var ju pyramiden som det mesta annat på disneyland väl gjort med kortleksvakter som rörde på sig och massa andra skojj dekorationen, och ja uppe i borgen... var utsikten UNDERBAR som ni ser på sista bilden.

Efter Alice så tog vi en runda i Pinocchios och snövitsvärld, de var välgjorda banor MEN jävlar vad fort vagnarna åkte, man satt och vände och vred på sig som en galning för att hinna se allt för fem sekunder man klivit i vagnen skulle man ut igen... det var verkligen som att se hela Pinocchio filmen på 5 sekunder och ungefär samma när vi kom till snövit.. dock var personalen där stressad och otrevliga (fast kasnke rätt trötta var vid 8 på kvällen) förutom riktigt snygging, frågade honom om han ville åka med och hålla handen i läskiga snövit-turen men han tackade tyvärr nej </3


Sedan begav vi oss tillbaka till DISCOVERYLAND för att åka den galnaste bergodalbanan en gång till och sedan för att ställa oss i en ENORM kö till "Autopia" då man fick köra en bil runt i en bana dock körde man längst ett spår så hur galet man än svängde så kom man liksom alltid framåt.. men man fick iafl styra gasen själv! Så i väntan tog vi massa totalt crazy estetic piccturreess, bl.a. testade vi på klassiska fladdra med läpparna tricket , och det funkade till vår stora glädje fintfint även med våra enkla digitalkameror!

Alice och Malin rockade sin röda ferrari! 

Aja insåg nu att detta inlägg tog mig typ 2h att göra och nu är Rebecka och Kajsa påväg till Saint Germain och jag vill gärna hinna se klart mitt avsnitt av Karatefylla innan de anländer:

Disneylandsdagen som helhet får 5/5 toasters och Disneyland i sig själv får 3,5/5 toaster, med andra ord det handlar mycket om vilken dag man åker dit OCH med vem man åker dit med samt om man har ett glatthumör eller inte, det kan vara värt pengarna och köerna men bara om man har rätt inställning!

Dagens bästa: att vi valde en bra dag, med halvtaskigt väder så att köerna var mellan 10 minuter och 45 minuter samt att allt var så välgjort och fint inne i attraktionerna ! verkligen..

Dagens sämsta: att det inte alls springer runt massa disneyfigurer i mänskligstorlek som man kan krama och ta bild med.. så som de framställer det på reklamerna, utan endast Peter Pan som hade en hel hop med människor runt sig samt Nalle Puh som endast fanns utställd på en viss plats under en viss tid och som man fick KÖA för att träffa...

Dagens överraskning: att man hann med sjukt mkt (iafl en dag som den vi var där) vi hann verkligen med massor utan att stressa och gick en hel timme innan stängningstid

Dagens tips: Ta med er egen mat DET ÄR INTE FÖRBJUDET som många säger och skriver på nätet, det är bara ett rykte, kom tidigt på morgonen innan öppningstid vid 10 OCH åk inte dit underhögsäsongen välj en mulen dag på hösten eller våren istället! Pusssheeejj tack för mig !


Disney by night.. magiskt !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0